nuts&fruits
nuts&fruits
0

Kari od leblebija sa puterom od kikirikija

SASTOJCI za 4 osobe
2 kašičice maslinovog ulja
3 česna belog luka (izgnječena)
2 male glavice crvenog luk (iseckane na kockice)
2 konzerve od 400g leblebija (iscediti)
4 supene kašike putera od kikirikija
1 kašičica mlevene paprika
1/2 kašičice kajanskog bibera
1/4 kašičice ljute paprike
1 konzerva kokosovog mleka (ili 1 neutralna biljna pavlaka)
1 konzerva seckanog paradajza
2 pune šake spanaća ili baby spanaća
1 šaka blanširanog kikirikija
so i biber
NAČIN PRIPREME
Zagrejte tiganj s maslinovim uljem na srednjoj vatri i dodajte izgnječen beli luk, crveni
luk i prstohvat soli i bibera. Dinstajte nekoliko minuta.
Dodajte ostale začine, kikiriki puter, leblebije, so i biber. Dobro promešajte i pržite par
minuta.
Dodajte konzervirani paradajz , kokosovo mleko (biljnu pavlaku za kuvanje) i dobro
promešajte.
Zagrejte, a zatim smanjite na nisku temperaturu i kuvajte 15 minuta, mešajući svakih 5
minuta.
Dodajte spanać i kuvajte još 5 minuta (ili prema želji).
U međuvremenu suvo ispecite šaku blanširanog kikirikija, kojim ćete posuti kari prilikom
serviranja.
Prijatno!

Ostali recepti